Uživatel
 
Rychlé
hledání
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Zavřít
 
Otevoít tabulku
Zavoít tabulku
Povrchová úprava
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Konstrukce
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
   
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Rozteče zámku
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
     
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Bezpečnostní třídy
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
 
Barevnost
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
    Vlastnosti kování
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
 
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
 
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
Hledat
 
 
Pomáháme
 

  

Radostný certifikát od organizace Zdravotní klaun

12.02.2024  |  Pomáháme

Zdravotní klaun je dobročinná organizace, která od roku 2001 pomáhá zejména dětským, ale i geriatrickým pacientům procházet procesem léčby s úsměvem. Posláním Zdravotního klauna je přinášet radost, dobrou náladu, a především naději na místa, kde se jich příliš nedostává. Jsou to hlavně dětské nemocniční pokoje, specializované ambulance, domácnosti pečující o těžce nemocné děti.
 
Cílem Zdravotního klauna je odbourávat stres nejen malých pacientů, ale i jejich rodičů a příbuzných, kromě toho ale také zkvalitňovat podzim života seniorům v geriatrických zařízeních a v neposlední řadě vyvést ze stereotypu i samotný zdravotnický personál.

A jelikož si sami dobře uvědomujeme, že smích léčí, rádi jsme využili příležitost aktivity Zdravotního klauna podpořit a pomoci tak celé řadě dotčených lidí. Obdržený Radostný certifikát pro naši firmu formálně stvrzuje naši snahu.

Děkujeme za to, co děláte!

Stránky organizace: www.zdravotniklaun.cz


 

Zlatý Jarda Petrouš

05.01.2024  |  Pomáháme

Prosincové Světové hry handicapovaných atletů se tentokrát konaly v Thajsku, kam přijížděl namotivovaný Jaroslav Petrouš ve výborné formě, kterou dlouho a svědomitě ladil každodenními několikafázovými tréninky. 

Úsilí, které Jarda do přípravy vložil a motivace umístit se co nejlépe nakonec vedly ke kýženému cíli v podobě zlaté medaile v hodu diskem. V dalším dni Jarda ke zlaté trofeji připojil ještě výborné čtvrté místo ve vrhu koulí, tedy ve své vedlejší disciplíně. Gratulujeme!

Jardovi se ovšem skvěle dařilo v průběhu celé sezóny: stříbrné medaile v hodu diskem ze závodů Světového poháru v Dubaji, Sharjanu a Marakéši, a zlato ze závodu Grand Prix v Jesolu. Na domácí půdě potom obhájil titul mistra ČR v hodu diskem na otevřeném mítinku v Ostravě.

  

Tvrdá příprava a neustálé ladění formy přináší své výsledky, jak už se Jardovi tolikrát potvrdilo. A proto neusíná na vavřínech, ale po vánoční pauze se opět intenzivně připravuje na novou sezónu, která začíná už v únoru prvními závody Světového poháru v Emirátech a Maroku.

Svědomitého a neústupného Jardu nadále podporujeme, držíme mu pěsti a věříme, že mu bude disk létat i v letošní sezóně co nejdále.

   

Galavečer KlaPeto na lodi - 2023

30.11.2023  |  Pomáháme

Velké poděkování Nadačnímu fondu KlaPeto nebýt vás, nebylo by tolik dětských úsměvů Jsme hrdí, že můžeme být součástí. 

Při galavečeru na lodi se rozdalo téměř 1,5 milionu korun!  

Děkujeme … tým AC-T servis   

   

Na Sněžku pro Vencu vyneslo 1 244 000!

30.05.2023  |  Pomáháme

Krásných téměř jeden a čtvrt milionu korun – tak zatím dopadla letošní sbírka pro Vendu a další handicapované děti. Vašek od Nadačního fondu KlaPeto a partnera Otto Bock dostal krásnou sportovní protézu. Ostatní děti dostanou finanční příspěvky jako vždy na konci roku.

Děkujeme … tým AC-T servis   

 

   

Na Sněžku pro Vencu

20.03.2023  |  Pomáháme

A je to tady! V sobotu 27. května půjdeme společně na nejvyšší českou horu pro jedenáctiletého Václava po amputaci. Přidejte se k nám a podpořte dobrou věc.

Děkujeme … tým AC-T servis   

  

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti

20.12.2022  |  Pomáháme

Alespoň tak se to říká, ale když dojde při tvrdém tréninku ke zranění, potom je těžko i na bojišti. A právě to se Jardovi Petroušovi letos stalo.  
 

Jardova sezóna 2022 byla velmi náročná, ale také úspěšná. Prodal vše, co natrénoval, a snad i víc. Tvrdě dřel na své kondici, nabíral sílu a ladil techniku na víkendových soustředěních ve Sportovním centru Nymburk. Vše šlo podle představ jak jeho, tak i trenérů; forma rostla a technika se pilovala do posledního detailu. Pak se ale Jarda při tréninku v posilovně zranil a s následky tohoto zranění se potýkal prakticky celou sezónu. Toto se vztahuje k uvedenému výrazu „náročná“ v první větě tohoto článku.

Důležitější slovo je ale „úspěšná“! Jak po těch všech letech víme, Jarda je velký bojovník a nikdy nic nevzdává, takže i přes nepřetržité návštěvy na rehabilitacích, splnil všechny své vytyčené cíle! Vezmeme to chronologicky:

V březnu reprezentoval na Otevřeném mistrovství emirátů v Sharjahu a vybojoval 2 zlaté medaile v hodu diskem a ve vrhu koulí. Následně absolvoval závody v obou uvedených disciplínách také na Světovém poháru v Dubaji, kde bral 2. a 3. místo.

  

Pár týdnů na to přišla hlavní sezóna roku 2022. 1. května dvakrát vystoupil na stupně vítězů při domácí Velké ceně Pardubic v atletice handicapovaných. Rozjela se první kola Českého poháru ČATHS 2022, kde nenašel přemožitele a snažil se nevynechat jediný závod. Na Moravě vypsali novou ligovou soutěž, Paramoravia Cup, na které Jarda sbíral také zlaté medaile a několikrát byl vyhlášen nejlepším sportovcem mítinku. Na začátku července startoval na mítinku CZECH OPEN, který je zároveň Mistrovstvím České republiky v atletice handicapovaných. Přemožitele nenašel v disku ani v kouli, pouze v oštěpu se měřil se svým oddílovým kolegou, kterému o pár cm zlato přenechal. Závodil na domácích mítincích v Brně, ve Zlíně, vyjel na závod do Bánské Bystrice, všude byl nejlepší. Za zmínku jistě stojí i 3. místo v konečném pořadí Českého poháru ČATHS.

  

Podzimní část sezóny zahájil 3. místem v hodu diskem na Světovém poháru v Maroku. Hned druhý den po závodě a po náročném, několikahodinovém letu jel přímo z pražského letiště na vyhlášené domácí závody do Pardubic. Diskem hodil o 2 cm víc než den před tím v Maroku (20 stupňů teplotní rozdíl). Vrcholem letošní sezóny byly Světové hry IWAS v Portugalsku. Původně se měly konat v ruské Soči, ale z pochopitelných důvodů byly přesunuty na druhou polovinu listopadu do Portugalska. I přes několikerá škobrtnutí pořadatelů, se kterými se musel Jarda potýkat, vyházel 2 zlaté medaile v hodu diskem a ve vrhu koulí a stal se nejúspěšnějším členem české výpravy.

 

Jarda teď po právu odpočívá, podařilo se mu na 80 % vyřešit následky jarního zranění, a tak se dá očekávat, že sezónu 2023 nastoupí s plným nasazením.

A my v AC-T servis se budeme těšit na další pokračování napínavého životního a sportovního příběhu Jardy Petrouše, který má lvíčka na dresu a lva bojovníka v srdci.   

(foto David Malík/Blesk)

 

Přidáno 12.12.2022

Děkujeme Nadační fond KlaPeto nebýt vás, nebylo by tolik dětských úsměvů Jsme hrdí, že můžeme být součástí. 

Na benefiční akci, kterou pořádá Nadační fond KlaPeto, bylo letos obdarováno celkem 49 handicapovaných dětí v rámci sbírky Na Sněžku pro Tomáška! Vybrala se rekordní suma - více než 1, 8 milionů korun!   

Děkujeme … tým AC-T servis   

 

Přidáno 26.5.2022

A zase jdeme! Jako každý rok i letos se zúčastníme cahritativního výstupu na Sněžku, tentokrát pro Tomáška. Přidejte se 28. května k nám a podpořte dobrou věc.

Děkujeme … tým AC-T servis

 
Přidáno 30. 11. 2021

Nepřízni se nepodvolím  

Nejprve došlo k tomu, že na paralympiádě v Tokiu nebyla vypsána jeho hlavní disciplína, a sice hod diskem. Půlrok intenzivní přípravy jakoby přišel vniveč, ovšem to by nebyl Jaroslav, aby se nechal unést pocitem zmaru, a naopak se s o to větší vervou pustil do nadcházejících závodů v ČR, Německu a Polsku, kde získával cenné trofeje za výborné výkony jak v hodu diskem, tak hodu oštěpem.

V půlce července se ale Jardovi do cesty připletla další překážka; tentokrát vyhlásilo stávku jeho zdraví, a tak Jarda ulehl hned po závodě v Novém Městě nad Metují na lůžko a 14 dní se potýkal s nepříjemnou infekcí, která ho oslabila a vyřadila z tempa. Bojovník Jarda se ale nevzdal a hned po uzdravení se vypravil na Velkou cenu Pardubic v atletice handicapovaných a naprosto famózně si diskem vyházel první místo.

V následujících závodech handicapovaných už jen sbíral první místa nebo důležité body do hodnocení Českého poháru ČATHS, a tak i druhá část sezóny dopadla výsledkově výborně, i když nebyla okořeněná paralympijskými hrami, ale naopak zdravotními potížemi.

Jarda Petrouš se prostě nepřízni nepodvolil, nenechal se zlomit náladami osudu, naopak o to víc usiloval v každém závodě dosáhnout maxima a potěšit své fanoušky, kteří ho na stadionech nebo on-line podporovali. Jsme rádi, že i my z AC-T servis a Profi-odevy.cz patříme mezi jeho fanoušky a podporovatele, zvláště pak po této sezóně plné zvratů, kdy Jarda ukázal svůj charakter a nezlomnost. 

 

     
     
Více informací
 
Přidáno 14. 6. 2021

Vítěz Jarda Petrouš 

Odhodlání, houževnatost, cílevědomost, trpělivost, pevná vůle, to jsou některé z předních vlastností českého rekordmana a reprezentanta ve vrhačských disciplínách Jaroslava Petrouše, a jsou to vlastnosti, které z něj činí nejen rekordmana, ale také člověka, jenž se dokázal postavit svému osudu a tím inspiroval spousty dalších handicapovaných lidí. Jsme na něj hrdí a je nám ctí ho v jeho aktivitách podporovat.

Letošní sezóna se pro Jaroslava zatím vyvíjí mimořádně dobře, což potvrzují medailová umístění na závodech Světového poháru v Dubaji a Tunisu, či na závodech Grand Prix v Polsku. PARA Zlatou tretru v Ostravě v hodu diskem vyhrál!

V tomto roce jej čeká ještě celá řada závodů, které budou přípravou na nadcházející paralympijské hry v Tokiu, kam se již svými výkony kvalifikoval a my mu budeme samozřejmě držet palce, aby dosáhl co nejlepších výsledků a aby se mu vydařil útok na evropský, popřípadě světový rekord v hodu diskem.

 

     
     
Více informací  

 
Přidáno 25. 3. 2018

Certifikát Dárce smíchu 

Pomáhat má smysl a my pomáháme smíchuplně se Zdravotním klaunem. Darovali jsme dva týdenní programy Cirkus Paciento, které jsou určeny dlouhodobě nemocným dětem.

Zdravotní klaun je nezisková organizace s národní a mezinárodní působností, široce uznávaná pro svoji odbornost v oblasti využívání humoru ve zdravotnictví. Dnes navštěvuje 86 profesionálních Zdravotních klaunů pravidelně 62 nemocnic a 8 domovů pro seniory a 1 hospic. Organizace je partnerem Red Noses Clowndoctors International a člen European Federation of Hospital Clowning Organisations. Zdravotní klauni mají certifikát z Steinbeis University Berlin, potvrzující jejich odborné vzdělání.

 
     
Certifikát  
Více informací  
 
Přidáno 27. 6. 2018

Cirkus Paciento a zdravotní klaun 
kouzlí úsměvy na tvářích malých dětí. 

Zakoupili jsme program Cirkus Paciento 2 x pro 20 dětí.
Pomáháme neziskové organizaci Zdravotní klaun zpříjemnit a zpestřit
dlouhodobé pobyty v nemocnicích a léčebnách těm nejmenším.

 
Fotografie  
Certifikát  
Více informací  
 
Přidáno 27. 6. 2018

Jsme hrdi na Jardu Petrouše
a jeho výkony  

Sportovec Atletiky Bez Bariér Pardubice. Reprezentant České republiky. Překonal na 40 českých rekordů a jeden evropský. 
Účastník mistrovství světa v Doha 2015. 
3 x bronzový na mistrovství Evropy 2012 a 2014. 
2 x stříbrný ze Světových her v Indii 2009. 
Dvojnásobný mistr České republiky v roce 2018. 
Je v užší nominaci na Mistrovství Evropy v atletice 
handicapovaných v Berlíně 2018.

                                                                        Blahopřejeme!

 
     
Reklamní letáček  
Více informací  
 
Přidáno 25. 6. 2018

Letos jsme si opět vyšlápli na Sněžku 
a podpořili malého Matýska. 

Tradičně jsme i tento rok podpořili nadaci KlaPeto s přispěním 
na sbírku pro malého Matýska. Byli jsme samozřejmě 

i letos při výstupu na Sněžku poslední květnovou neděli.

 
Fotografie  
Reklamní letáček  
Více informací  
Dříve jsme podpořili
Přidáno 14. 6. 2017
 

Na Sněžku 2017
pro malou Pavlínku

Tradičním Výstupem 
na Sněžku pomáháme 
hendikepovaným dětem 
a jejich rodičům.

Jako každý rok, jsme projekt podpořili finanční částkou, nákupem 40 ks triček i osobní účastí. 
Vybrané finanční prostředky 
se opět použily na kompenzační 
a rehabilitační pomůcky.

Výstup na Sněžku byl jako vždy spojen s dětským dnem s řadou atrakcí na centrálním parkovišti v Peci pod Sněžkou. 

I tento ročník budou vyrobena speciální benefiční trička s logem projektu „Na Sněžku pro Pavlínku“.

 



 

Přidáno 14. 6. 2017
 

Předání potřebných 
vozů do Klokánků

Podporujeme společnost
A-B Help, díky které Klokánci
ze Štěrbohol dostali v roce 2016 nové vozy :-)

Předávání se uskutečnilo 
28. 4. 2016 v Klokánku 
ve Štěrboholích, kde se vozy slavnostně předali novým majitelům - dětem z Fondu ohrožených dětí. Děti se nemohly dočkat, až si vozy prohlédnou i zevnitř. Jen,co jsme předali klíče, děti hned do auta naskákaly...

 




Přidáno 03. 10. 2017
 

Potřebný automobil 
pro Český červený kříž

Tak jako minulý rok, 
tak i letos  jsme přispěli 
na potřebný vůz, tentokráte
pro Český červený kříž.

Dne 13. 9. 2017 se za účasti donátorských firem, které se společně s námi finančně podílely na tomto projektu, uskutečnilo 
slavnostnímu předání "sociálního automobilu" pro oblastní spolek Českého červeného kříže.


 


Fotografie  
Reklamní letáček  
Certifikát  
Více informací  
 
Certifikát  
Více informací  
     
Poděkování ČČK   
Poděkování Kompakt   
 

Velká radost a dojetí

Letošní charitativní Výstup 
na Sněžku pomohl dalším 

14 hendikepovaným dětem! 
Byli jsme při tom:-)

Celkem 863 tisíc korun se podařilo vybrat v rámci charitativní akce 
Na Sněžku pro Lilienku, kterou letos v květnu uspořádal Nadační fond KlaPeto. Kromě malé Lilienky, která se narodila bez obou ručiček v ramenou, získalo finanční příspěvek dalších čtrnáct handi-capovaných dětí. Na včerejším galavečeru jim zástupci nadačního fondu předali symbolické šeky.

 



 

 

I letos jsme byli
při výstupu na Sněžku
a podpořili jsme malou Lilienku

Letošní ročník charitativního výstupu byl určen malé Lilien Klimkové a dalším zdravotně hendikepovaným dětem.

Vybrané finanční prostředky 
se použily na kompenzační 
a rehabilitační pomůcky, 
které nehradí pojišťovna.

 



 

 

Na Sněžku 2015
pro Vojtíška

Třetí ročník charitativního Výstupu na Sněžku a program k Mezinárodnímu dni dětí 
se konal v sobotu 30. května 2015 na centrálním parkovišti v Peci pod Sněžkou.

Svou účastí jsme podpořili Vojtíška Měsku z Prahy, kterému musely být třetí den po porodu z důvodu ucpání obou tepen v lýtkách 
a následnému odumření tkáně amputovány obě nožičky.

cílem bylo přispět mladé rodině na zakoupení potřebného automobilu pro cesty do nemocnice, 
na rehabilitace a k protetikovi.

 



 

Certifikát  
Více informací  
 
Reklamní letáček  
 
Více informací  
 

Na Sněžku pro Péťu 2014 

Paralympionik s amputovanou nohou, Jaroslav Petrouš, chystá 
na konec května 2014 druhý výstup na naši nejvyšší horu Sněžku. Stejně jako v loňském roce tím hodlá finančně podpořit konkrétní dítě, ale také upozornit na aktuální sociální a zdravotní problematiku handicapovaných.

 
 
Sociální automobil Renault Master

AC-T servis se finančně podílel 
na realizaci projektu „sociální automobil“ Renault Master, který byl předán Městské části Praha 20 - Horní Počernice dne 4. září 2013 za účasti představitelů vedení firem, které se finančně podílely 
na tomto projektu.

 

 

Pozvání na STIHL Timbersports 2013 

Stále více oblíbený dřevorubecký sport STIHL Timbersports připravil v letošní sezoně pro své fanoušky vydatnou podívanou. V minulém roce se v rámci Euro Challenge 
v Plzni představila evropská špička dřevorubců. Letos se pro rostoucí zájem o tato sportovní klání bude ...

 
Více informací  
Poděkování  
Více informací  
 

Pomáhejte s námi!
Výstup na Sněžku
pro Simonku 

Čtyřletá Simonka Smutná z Mladé Boleslavi musela po onkologické
léčbě podstoupit amputaci levé nohy v půlce stehna.
Podle odborného lékařského posouzení, který holčičku zařadil
do prvního stupně postižení, je však téměř zdravá. V praxi to znamená, že nemůže získat příspěvky 
na kompenzační 
pomůcky, asistenci ani speciální péči. Do klasické mateřské školky nebyla Simonka přijata, protože má právě pohybový handicap. Pokud by rodiče na přijetí trvali, musela by
školičku navštěvovat s osobním asistentem, kterého si ale rodiče postižených dětí hradí ze svého. 
Na pedagogického 
asistenta nejsou totiž ve školství dostatečné finance.

 
 

Paralympionik Jaroslav Petrouš 

Jaroslav Petrouš je český reprezentant ve vrhačských disciplínách ve své kategorii postižení, dvojnásobný bronzový medailista z ME, držitel evropského rekordu v hodu oštěpem, a také českých rekordů v disku, oštěpu a kouli. Jako první handicapovaný atlet v republice překonal v hodu diskem magickou hranici 50m (přesně 54,69m). Nominoval se na MS 
a splnil kvalifikační limit ...

 

 

Výstava Kliky 
Josefa Loudy 

Naše společnost finančně podpořila výstavu Kliky 
Josefa Loudy.

Josef Louda je nezávislým fotografem a publicistou. Je autorem desítek titulních stran prestižních časopisů, stovek otištěných fotografií, článků, reportáží a rozhovorů. Měl několik úspěšných samostatných výstav. 
Je trojnásobným vítězem soutěže Praha fotografická, autorem námětu televizního dokumentu Bratři Saudkové a projektu 
Múza očima múz.

Vernisáž proběhla 1. 11. 2012 
v kavárně Mezzoforte na Žižkově. 
K výstavě byl vydán katalog 
s tvorbou Josefa Loudy.

 
Celý článek Zpravodaj  
Více informací  
Více informací  
 

Dětské centrum Paprsek  

Poslední Setkávání dětí ze ZŠ Stoliňská a dětí se zdravotním handicapem z DC Paprsek proběhlo v červnu v ZŠ Stoliňská. Zdejší děti připravili pro své kamarády nejen soutěže, ale i příjemnou párty spojenou s oslavou konce školního roku a rozloučením s deváťáky, kteří projekt více než před rokem zahájili. 
Pozvání na Setkávání přijali hosté Jana Erbová ze společnosti AC-T servis, Mgr. Josef Černý, Helena Poche, ředitelka Místní knihovny Božena Běnová a Ing. Daniela Šmidrkalová. Jana Erbová, která projekt od začátku sponzorsky podporuje, dostala od dětí krásnou kytičku. Předal ji Lukáš z Paprsku 
se slovy: „Děkujeme, že nám pomáháte!“

 
 

Dodávka pro 
Centrum sociální 
a ošetřovatelské pomoci 

V dubnu jsme přispěli Centru sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 15 (csop-praha15.cz) na koupi nového vozu Ford Transit, který organizace využívá k pomoci seniorům. Dodávka slouží k rozvozu teplých jídel seniorům a jako dopravní prostředek na různé akce pro seniory, nebo pro jízdy k lékaři.

 

 

První pomoc 
není věda 

Rozhodli jsme se podpořit projekt, jehož cílem je naučit děti i dospělé umění poskytování první pomoci. Součástí tohoto projektu je také ediční činnost, v rámci níž vydává ČČK příručky a publikace, jejichž cílem je seznamovat veřejnost se zásadami poskytování první pomoci. 
Situace, kdy někdo z nás potřebuje rychle poskytnout první pomoc, se neodehrávají daleko od nás, ale jsou součástí našeho každodenního života. Pomáháme tedy, aby co nejvíce z nás v těchto situacích obstálo a uvědomilo si, že první pomoc není vlastně žádná složitá věda. I kdyby se díky publikaci podařilo zachránit byť jen jeden lidský život, můžeme si říct, že jsme splnili, co jsme si předsevzali.

 
Celý článek Zpravodaj  
Poděkování  
Více informací  

Občanské sdružení 
MUM  

Občanské sdružení MUM je nezisková organizace, která vznikla v roce 2000 a provozuje v Horních Počernicích rodinné centrum. 
Jeho posláním je vytvářet pro děti 

a rodiče přátelské prostředí, 
v kterém mohou smysluplně trávit volný čas, vzdělávat se a zapojit se do společnosti spolu se svými dětmi. MUM je určen především pro rodiče a jejich děti většinou předškolního věku, pro děti základních škol, pro budoucí maminky, ale i pro ostatní ...

Sociální automobil Renault Kangoo 
pro ČČK Praha 9 

AC-T servis se finančně podílel 
na realizaci projektu „sociální automobil“ Renault Kangoo, který byl předán Oblastnímu spolku ČČK Prahy 9 dne 11. listopadu 2010 
za účasti představitelů vedení firem, které se finančně podílely 
na tomto projektu.

SKP Horní Počernice  

V roce 2011 jsme přispěli finanční částkou Středisku křesťanské pomoci v Horních Počernicích.
Středisko provozuje azylový dům 
s pečovatelskou službou, poskytuje sociální služby sociálně vyloučeným nebo ohroženým, pedagogicko-psychologické služby, duchovenské služby apod.
Více informací na www.skphopo.cz

Více informací  
Poděkování firmy Kompakt  
Dopis SKP Horní Počernice  
Pomáháme – bližší informace k akcím
 

Cirkus Paciento
 Zpět

  Zpět

Cirkus Paciento je týdenní program určený především dlouhodobě nemocným dětem. Zdravotní klauni je navštěvují v průběhu celého týdne 
a během návštěv se s nimi podělí o dovednosti z oblasti kouzlení, žonglování a dalších cirkusových kousků.

Tří až čtyřdenní příprava vrcholí slavnostním vystoupením, 
na kterém děti rodičům, ostatním dětem a zdravotnickému 
personálu předvádějí své nově nabyté cirkusové dovednosti.

Hlavním posláním Cirkusů Paciento je vzbudit u malých pacientů aktivní zájemo život a uzdravení, a i proto se Cirkus Paciento stává součástí celkového léčebného procesu. Projekt Cirkus Paciento probíhá zčásti 
v nemocnicích a 
zčásti v dětských léčebnách, v nichž děti tráví 
delší dobu, a to buď na 
oddělení dané nemocnice, 
nebo v pravém cirkusovém stanu venku.

Zdravotní klauni – profesionálové
Zdravotní klaun je člověk s přirozeným klaunským nadáním, schopností improvizace, s vrozenou empatií a s hudebním talentem. Většinou má dramatické vzdělání (DAMU, JAMU, FAMU), ale není to podmínkou k přijetí. Kladný vztah k dětem a chuť se neustále vzdělávat jsou samozřejmostí.
 
Tým Zdravotních klaunů

Každý klaun musí být originál, jinak by to klaun ani nebyl. A přitom by mělo být na každém klaunovi na první pohled poznat, že klaunem je (odhlédněme přitom na okamžik od červeného nosu). Co má tedy tým Zdravotních klaunů společného? Jak už to bývá, bude jednodušší začít tím, čím se liší.

Různorodost

Stávající více než osmdesátičlenný tým Zdravotních klaunů je mimořádně různorodý. Zatímco první klauni se objevili hned v roce založení, další nadále přicházejí. Najdete mezi námi jak vystudované a praktikující činoherní herce, tak umělce, kteří čerpají své zkušenosti přímo z ulic a náměstí. Kromě herců jsou Zdravotními klauny i ženy a mužové s kvalifikací pedagogů dramatické výchovy, stejně jako hudebníci, učitelé, filmaři, dramaturgové, překladatelé, jeden sklář a mnoho dalších.
 

 

Na Sněžku 2018 pro malého Matýska
 Zpět

  Zpět

Klaplo to! Pro Matýska a další handicapované děti jsme vyšlápli 1.105 000 Kč!

Poslední květnovou sobotu se konal už šestý ročník charitativního výstupu na Sněžku. Letos se šlo pro malého Matýska a výstup trhnul hned několik rekordů – rekordní byl počet účastníků, počet prodaných benefičních triček 
i celková vybraná suma. Na Matýska a další handicapované děti se akcí Nadačního fondu KlaPeto podařilo vybrat neuvěřitelných 1.105 000 korun! Úspěšná byla i premiéra hudebního festivalu s názvem HandicapFest.

„Jsme pyšní na to, kolik se nám každý rok daří vyhecovat lidí, aby s námi šli pro dobrou věc na vrchol nejvyšší české hory,“ říkají zakladatelé Nadačního fondu KlaPeto Kateřina Klasnová a Jaroslav Petrouš. V sobotu 26. května odstartovali šestý výstup na Sněžku, na který se vydalo přes dva tisíce lidí 
a byl to opět den plný emocí. Tentokrát akce konala pro rok a půl starého Matýska Sivaka z Bezdružic, který ve dvou měsících prodělal neznámé zánětlivé onemocnění a během boje o život mu musela být amputována nožička a ručička. Autor charitativního projektu, handicapovaný atlet Jaroslav Petrouš zdolal vrchol Sněžky za 1 hodinu 59 minut a 58 vteřin, ale zdaleka to nebyl rekord dne. „Jsem hrdý na Péťu Januše, pro kterého jsem šel na Sněžku před pěti lety, aby se naučil chodit na protéze a kterého dnes beru jako svého syna. Péťa to dal za hodinu a půl. Hned za prvním rohem mě ale doslova předběhl 11letý Lukášek Kapko, kterému jsme předloni přispěli 
na sportovní protézu. Sněžku vyšel za čas, který by mu mohli závidět 
zdraví – za hodinu a 19 minut,“ popisuje Petrouš.

„Neskutečné ale byly výkony i všech ostatních handicapovaných, ať už vyšli na Sněžku po svých nebo s asistencí a vlastně všech, kdo se osobně zúčastnili výstupu Na Sněžku pro Matýska. Společně jsme totiž vyšlápli rekordní sumu pro těžce zdravotně postižené děti – 1 105 000 korun,“ dodává Kateřina Klasnová. Jen benefičních triček s logem výstupu se podařilo prodat okolo 3 200, zbytek vybrané sumy tvoří především dary 
od drobných anonymních dárců, ale také partnerů nadačního fondu.

Rodině Matýska Sivaka Nadační fond KlaPeto předal v Peci pod Sněžkou symbolický šek na 165 tisíc korun. Penízky poslouží Matýskovi na speciální autosedačku, cvičení a zakoupení automobilu, aby s ním mohla rodina dojíždět za lékaři a na rehabilitace.

„Ostatní peníze rozdělíme do poslední koruny dalším handicapovaným dětem na slavnostní podzimní benefici. Všechny děti představíme na webu 
a facebooku KlaPeta. Máme obrovskou radost, že díky vybraným penězům můžeme opět rozšířit naší KlaPeto rodinu. Děkujeme, že nám pomáháte pomáhat! A už teď se těšíme na další ročník – opět poslední květnovou sobotu 25. 5. 2019,“ uzavírá Klasnová s Petroušem.

Pořadatelé letos také poprvé spojili charitativní akci s hudebním festivalem HandicapFest, na které vystoupil například Janek Ledecký či skupina 
The Tap Tap. Účastníci výstupu se tak mohou těšit na skvělé 
koncerty i příští rok!

Sbírka na handicapované děti stále běží a přispívat lze na transparentní 
účet NF KlaPeta: 2001375049/2010. Zakoupit lze stále na webu www.klapeto.eu také benefiční trička a další benefiční předměty.

 

Na Sněžku 2017 pro malou Pavlínku
 Zpět

Celkem 863 tisíc korun se podařilo vybrat v rámci charitativní akce 
Na Sněžku pro Lilienku, kterou letos v květnu uspořádal Nadační fond KlaPeto. Kromě malé Lilienky, která se narodila bez obou ručiček v ramenou, získalo finanční příspěvek dalších čtrnáct handicapovaných dětí. Na včerejším galavečeru jim zástupci nadačního fondu předali symbolické šeky.

Nadační fond KlaPeto v pondělí 7. listopadu uspořádal slavnostní večer, 
na kterém si rodiny s těžce zdravotně postiženými dětmi převzaly symbolické šeky. „Není jednoduché vybrat děti, kterým náš nadační fond pomůže. Máme proto obrovskou radost, že se nám rok od roku daří získat více peněz. Loni jsme mohli obdarovat deset rodin. Letos to už je s Lilienkou celkem patnáct dětí, kterým jsme přispěli na rehabilitace či kompenzační pomůcky, které nehradí pojišťovny. Věříme, že příští ročník bude ještě úspěšnější a budeme moci udělat radost ještě více malým bojovníkům,“ říká zakladatelka 
NF KlaPeto Kateřina Klasnová. „Letos se ke mně při výstupu opět přidalo několik amputářů a dokonce vozíčkářů. Ti nejeli lanovkou, ale dostali se 
až na vrchol za pomoci svých rodin a dobrovolníků. A o tom celá akce 
je – o překonávání bariér, ale také o přátelství a sounáležitosti,“ dodává druhý ze zakladatelů KlaPeto a zároveň autor charitativního výstupu 
na Sněžku, handicapovaný atlet Jaroslav Petrouš.

Nadační fond přispěl dětem na rehabilitační pobyty, operaci Ulzibat, elektrický vozíček, benecykl či sportovní protézu. Zážitek si rodiny odnesly 
i v podobě celé akce. Konala se na lodi Bohemian Rhapsody, která udělala krásný okruh po Vltavě od Čechova mostu až za Vyšehrad. Akce se zúčastnilo okolo sto třiceti lidí a na všech bylo patrné dojetí. Zvláště když si některé děti s dětskou mozkovou obrnou či po léčbě rakoviny přišly samy po svých převzít šeky. „Právě na tom je vidět, že má naše práce smysl. 

Některým dětem jsme přispěli na rehabilitace opakovaně. Nic se nevyrovná tomu vidět, jak jsou děti šťastné z pokroků, které se jim díky pravidelnému cvičení daří dělat,“ usmívají se Kateřina Klasnová a Jaroslav Petrouš.
Jubilejní, pátý ročník charitativního výstupu na Sněžku se bude konat 
v sobotu 27. května 2017.

  Zpět
     
Letáček  
 

Velká radost a dojetí  Zpět

Jubilejní pátý ročník charitativního výstupu na Sněžku, 
který pořádá Nadační fond KlaPeto, se uskutečnil v sobotu 
27. května 
v Peci pod Sněžkou. Letos se akce konala pro dvouletou Pavlínku Josiekovou z Karviné, která v sedmi měsících onemocněla zákeřným meningokokem. Svůj boj o život vyhrála, ale nemoc postihla mozek i zrak a Pavlínce 
musela být amputována pravá nožička nad kolenem.

Nadační fond KlaPeto tento rok zorganizoval již pátý ročník úspěšné charitativní akce. Autorem projektu je handicapovaný atlet, mistr ČR 
v hodu diskem a oštěpem, Jaroslav Petrouš. „Necelé dva roky po amputaci levé nohy nad kolenem jsem se rozhodl vyjít na nejvyšší českou horu. Poprvé to bylo pro malou Simonku, která přišla o nožičku kvůli onkologickému onemocnění. Z bláznivého nápadu se zrodila tradiční charitativní akce, která rok od roku láká stále více lidí, a především se nám každý rok daří vybrat na transparentní účet NF KlaPeto více peněz 
pro handicapované děti,“ říká Petrouš.

Výstup na Sněžku byl jako vždy spojen s dětským dnem s řadou atrakcí 
na centrálním parkovišti v Peci pod Sněžkou. I tento ročník byla vyrobena speciální benefiční trička s logem projektu „Na Sněžku pro Pavlínku“. 
Lidé mohou stále přispívat také libovolnou částkou na transparentní účet: 2200692979/2010. „Každá vybraná koruna jde přímo na pomoc dětem. Zakládáme si na tom, že peníze nepoužíváme na režii a všichni naši spolupracovníci jsou, tak jako my, dobrovolníci,“ uzavírají Klasnová 
s Petroušem.

 

  Zpět
     
Tisková zpráva  
 
 

Na Sněžku pro Péťu 2014  Zpět


Paralympionik s amputovanou nohou, Jaroslav Petrouš, chystá na konec května 2014 druhý výstup na naši nejvyšší horu Sněžku. Stejně jako v loňském roce tím hodlá finančně podpořit konkrétní dítě, ale také upozornit na aktuální sociální a zdravotní problematiku handicapovaných.

Ideou projektu je pomoci konkrétnímu dítěti s amputací, Petrovi Janušovi, zkvalitnit jeho život s handicapem 
a podpořit jej v jeho snu - maximálně se začlenit mezi své zdravé vrstevníky.

Výtežek charitativní akce bude věnován na pokrytí nákladů na „kurs chůze“ bez berlí v pražském rehabilitačním centru Malvazinky. 

Projekt výstupu na Sněžku paralympionika Jaroslava Petrouše má ale za cíl také upozornit na aktuální problémy zdravotně postižených lidí. S tímto je spojen stále nedořešený boj o spravedlivou kategorizaci zdravotního postižení 
a s tím spojených výhod pro handicapované.

Akce se uskutecní u příležitosti Dne dětí 31. kvetna 2014.

Současně s hlavní akcí, kterou bude výstup na nejvyšší českou horu, bude připraven bohatý program formou happeningu s ohledem na den konání, tedy na “Den dětí”.
Hry, soutěže, zpívání, malování, tanec a další - tím vším budeme děti i jejich rodice bavit.

  Zpět
 
Celý text s medajlonky  
 
Plakát k Dětskému dni  
 
 

Pozvání na STIHL Timbersports 2013  Zpět


Stále více oblíbený dřevorubecký sport STIHL Timbersports připravil v letošní sezoně pro své fanoušky vydatnou podívanou. V minulém roce se v rámci Euro Challenge v Plzni představila evropská špička dřevorubců. Letos se pro rostoucí zájem o tato sportovní klání bude konat rekordní počet kvalifikačních závodů a hlavní závod mistrovství České republiky proběhne v multifunkčním areálu u Nového Města na Moravě, kde se střetnou ti nejlepší z nejlepších včetně sedminásobného mistra republiky Jana Svobody.

Rostoucí ohlas dřevorubeckého sportu u nás i ve světě motivuje další a další nováčky k účasti na závodech STIHL Timbersports. Výkony v jednotlivých disciplínách se stále více vyrovnávají a těsné, vyčerpávající boje závodníků lákají čím dál vyšší počet fanoušků. I proto se letošní ročník Mistrovství ČR bude konat 2. června v areálu Vysočina Arena 
u Nového Města na Moravě, který hostil např. Mistrovství světa v biatlonu a kde bude probíhat také Světový pohár horských kol Merida Cup. „Vzhledem k faktu, že se na minulém mistrovství sešlo na 4000 diváků, vybrali jsme 
pro letošní rok areál Vysočina Arena s kapacitou devět tisíc míst. Ten splňuje jak objemové parametry, 
tak i reprezentativní požadavky, a věřím, že i do budoucna si takovým formátem závodů zajistíme přízeň dalších fanoušků," doplňuje Martin Komárek.

Želízkem v ohni české dřevorubecké soutěže je nejlepší dřevorubec roku 2012 a celkově sedminásobný mistr ČR Jan Svoboda. Čtyřnásobný mistr Evropy, držitel světového rekordu disciplíny STIHL Stock Saw a úřadující vicemistr světa, Martin Komárek, se zúčastní pouze jako organizátor. „Jsem rád, že jsem se mohl poprvé českému publiku představit minulý rok na Euro Challenge v Plzni. Organizace závodů a tréninkového kempu MČR mi však nedovoluje zúčastnit 
se bojů o titul mistra ČR. Na průběh závodů se ale velmi těším," říká Martin Komárek.

Výběr těch nejlepších dřevorubců bude probíhat v rekordních pěti kvalifikačních závodech na rozdíl od minulého roku, kdy se o postup na mistrovství ČR bojovalo pouze ve dvou. „V poslední době sledujeme enormní zájem diváků 
i měst o konání dřevorubeckých akcí, proto jsme se rozhodli navýšit počet kvalifikačních závodů, čemuž odpovídá 
i vysoký počet samotných závodníků," sděluje Martin Komárek. 24 nominovaných sportovních dřevorubců se utká 
v kvalifikacích 21. dubna v Písku, 27. dubna v Ústí nad Labem, 12. května v Sušici (kde se v minulých letech 
soutěžilo vždy za vysoké divácké podpory), 18. května v Třebíči a závěrečný boj proběhne 25. května 
v plzeňském areálu Plzeň Plaza.

Dřevorubci se v kvalifikačních závodech utkají ve čtyřech disciplínách, a to v pořadí: STIHL Stock Saw, Standing Block Chop, Single Buck a Underhand Chop. Třináct nejlepších postupuje dle časů a následného bodového hodnocení 
v jednotlivých disciplínách na Mistrovství STIHL® TIMBERSPORTS® ČR 2013, kde se soutěží navíc v disciplínách Springboard a Hot Saw. Čtrnácté místo v hlavním závodu zbývá na divokou kartu pro nejlepšího z intenzivního kempu, který jako tradičně předchází MČR ve dnech 28. května – 1. června, a do nějž se může přihlásit jakýkoli zájemce.

  Zpět
     
 
 

Paralympionik Jaroslav Petrouš  Zpět

Jaroslav Petrouš je český reprezentant ve vrhačských disciplínách ve své kategorii postižení, dvojnásobný bronzový medailista z ME, držitel evropského rekordu v hodu oštěpem, a také českých rekordů v disku, oštěpu a kouli.

Jako první handicapovaný atlet v republice překonal v hodu diskem magickou hranici 50m (přesně 54,69m). Nominoval se na MS a splnil kvalifikační limit na paralympijské hry v Londýně.
Vloni na podzim podstoupil kvůli trvalým bolestem amputaci levé nohy 
nad kolenem a v úžasně krátkém čase se dostal zpět do formy.

Vrátil se na světovou úroveň, když opět přehodil padesátku. 
Do Londýna ale kvůli nízkým kvótám na sportovce nemohl odjet.

  Zpět
     
 
 

První pomoc není věda  Zpět
Náhled brožury  

Rozhodli jsme se podpořit projekt, jehož cílem je naučit děti i dospělé umění poskytování první pomoci. Součástí tohoto projektu je také ediční činnost, 
v rámci níž vydává ČČK příručky a publikace, jejichž cílem je seznamovat veřejnost se zásadami poskytování první pomoci. 

Situace, kdy někdo z nás potřebuje rychle poskytnout první pomoc, se neodehrávají daleko od nás, ale jsou součástí našeho každodenního života. Pomáháme tedy, aby co nejvíce z nás v těchto situacích obstálo a uvědomilo si, že první pomoc není vlastně žádná složitá věda. I kdyby se díky publikaci podařilo zachránit byť jen jeden lidský život, můžeme si říct, že jsme splnili, co jsme si předsevzali.

Český červený kříž tentokráte přichází s edičním titulem „První pomoc není věda“, který je určen především dětem a mládeži, nicméně určitě zaujme i další věkové kategorie a posléze budeme moci konstatovat, že je určen pro cílovou skupinu „0+“. Přestože je hlavním tématem první pomoc, nechybí v brožuře ani křížovky nebo doplňovačky na toto téma.
Součástí brožury (přibližně šedesátistránkové) je i předmluva prezidenta Českého červeného kříže RNDr. Marka Jukla.

Příručky jsou rozesílány do různých veřejných institucí, mj. do vybraných knihoven, zdravotních středisek, do lékáren i škol, prostě tam, kde se dostanou do ruky nejen dětem, nýbrž i jejich rodičům.

Evropský generální partner Mezinárodní policejní asociace, Evropské policejní asociace a partner Českého červeného kříže
IV-Nakladatelství s.r.o., nám. Winstona Churchilla 2, 113 59 Praha 3

  Zpět
     
 
 

Občanské sdružení MUM  Zpět

Občanské sdružení MUM je nezisková organizace, která vznikla v roce 2000 a provozuje v Horních Počernicích rodinné centrum.

Jeho posláním je vytvářet pro děti a rodiče přátelské prostředí, v kterém mohou smysluplně trávit volný čas, vzdělávat se a zapojit se do společnosti spolu se svými dětmi. MUM je určen především pro rodiče a jejich děti většinou předškolního věku, pro děti základních škol, pro budoucí maminky, ale i pro ostatní dospělé, kteří chtějí udělat něco pro rozvoj své osobnosti. Vizí MUMu je realizovat aktivity napříč generacemi a proto od roku 2010 
nabízí aktivity i pro seniory.

MUM v průběhu celého roku nabízí řadu pravidelných aktivity i jednorázových akcí. Maminky s malými dětmi mohou navštěvovat dopolední herny s programem, v dopoledních i odpoledních hodinách se koná široká škála jazykových, pohybových, výtvarných i hudebních kurzů a kroužků pro děti i rodiče a také přednášky s odborníky na zajímavá témata. Dětem předškolního věku je určena školička s prvky Montessori pedagogiky.

MUM úspěšně realizoval již dva vzdělávací projekty pro rodiče s podporou EU fondů a aktivně se zaměřuje na téma flexibilních forem práce.

MUM se na hornopočernickém společenském a kulturním životu podílí pořádáním řady jednorázových akcí pro celé rodiny . Již tradicí se stal například Pohádkový les, Jízda zručnosti, plesy pro děti i dospělé 
či Vánoční veselí.

  Zpět
     
  


 

 

               
Váš účet
Objednávky
Faktury
Odeslání zboží
v den objednávky
nejpozději do 24h
Poradíme Vám
281 926 244
Záruka
garantovaných služeb
a zákaznického servisu
               
 
 
O společnosti
 
Obchodní podmínky
 
Poradna - jak vybrat
 
Nejčastější otázky
 
Ke stažení
 
 
  AC-T-servis, spol. sro., prověřený velkoobchod s dveřním kováním a dveřními doplňky.